In het kort: Gladbach staat voorlopig tweede, Al-Ain naar finale WK clubs

In het kort: Gladbach staat voorlopig tweede, Al-Ain naar finale WK clubs

18-12-2018 20:27 Laatste update: 20:27
17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Borussia Mönchengladbach wint en staat nu tweede
Borussia Mönchengladbach heeft zich met een 2-0 thuiszege op Nürnberg tijdelijk verzekerd van de tweede plaats in de Bundesliga. De gastheren wonnen door doelpunten van Thorgan Hazard en Alassane Pléa van Nurnberg, waar Virgil Misidjan in de basis stond. Gladbach staat door de zege nu drie punten los van Bayern, maar die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed. De achterstand op koploper Dortmund bedraagt nu zes punten.

Al-Ain bereikt finale WK voor clubteams
Al-Ain is de eerste finalist van het WK voor clubteams. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten won in een spannende halve finale na strafschoppen van het Argentijnse River Plate. Na honderdtwintig minuten spelen stond het 2-2 na doelpunten van Berg en Caio (Al-Ain) en tweemaal Borre (River Plate), waarna de strafschoppen beslissing moesten brengen. Uiteindelijk zorgde een misser van River Plate-middenvelder Enzo Perez voor vreugde bij Al-Ain.

Ibrahimovic tekent bij in Los Angeles
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn contract bij Los Angeles Galaxy met een jaar verlengd. Dat melden de Amerikanen via de clubkanalen. De Zweed leek een tijdlang op weg te zijn naar AC Milan, maar Galaxy heeft nu toch aan de voorwaarden van Ibrahimovic weten te voldoen. Ibrahimovic scoorde in zijn eerste seizoen in de MLS 22 goals. Daarnaast gaf hij tien assists en werd hij speler van het jaar bij zijn club.

Higler fluit beladen duel in Utrecht, PSV krijgt te maken met Van Boekel
Dennis Higler is door de KNVB aangesteld om het beladen duel tussen FC Utrecht en Ajax van zondagmiddag in goede banen te leiden. Higler floot afgelopen weekend nog de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV, waarin hij twee Almeloërs van het veld stuurde. De wedstrijd tussen PSV en AZ van zaterdagavond staat onder leiding van Pol van Boekel. ADO Den Haag tegen Feyenoord wordt geleid door Kevin Blom.

Frenkie de Jong uitgeroepen tot Talent van het jaar van Amsterdam
Frenkie de Jong is tijdens het jaarlijkse Sportgala van Amsterdam uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De middenvelder van de Amsterdammers volgt daarmee zijn ploeggenoot Matthijs de Ligt op, die de prijs in 2017 binnen wist te slepen. Benno Nihom, trainer van de Ajax-vrouwen, werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar. Zijn speelsters werden voor het tweede achtereenvolgende jaar Sportploeg van het Jaar.