Eerste nederlaag voor Borussia Dortmund, Weghorst weer belangrijk voor Wolfsburg

18-12-2018 22:29
9

Borussia Dortmund is in de Bundesliga tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Laagvlieger Fortuna Düsseldorf won thuis verrassend met 2-1, waardoor de voorsprong van Dortmund op Borussia Mönchengladbach zes punten blijft.

Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund 2-1
Dortmund leek op weg naar de dertiende zege van het seizoen, maar verkeek zich op Dusseldorf, dat vijftiende staat in de Bundesliga. De ploeg van Lucien Favre keek na iets meer dan twintig minuten tegen een achterstand aan dankzij Dodi Lukebakio, die het eindstation was na een succesvolle counter.

Fortuna bleef daarna lang op de been, maar kwam in de tweede helft zelfs op 2-0. Jean Zimmer kreeg de bal aan de rechterkant van het veld, dacht niet na en haalde genadeloos uit: 2-0. Dortmund kwam vlak voor tijd terug in de wedstrijd door Paco Alcacer, die het duel weer spannend maakte.

Dortmund drukte en drukte, maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer.

Hertha BSC - Augsburg 2-2
Hertha BSC heeft thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Augsburg. Hertha, waar de drie Nederlanders Karim Rekik, Derrick Luckassen en Javairo Dilrosun vanwege blessures ontbraken, kwam al in de achtste minuut op achterstand door Martin Hinteregger. In minuut 28 maakte de Australiër Mathew Leckie de gelijkmaker, waarna Ondrej Duda er niet veel later 2-1 van maakte.

Koo-Ja-Cheol maakte er op aangeven van voormalig sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason nog voor de rust 2-2 van. Na de theepauze werd er niet meer gescoord. Hertha blijft zevende, Augsburg staat dertiende.

VfL Wolfsburg - Vfb Stuttgart 2-0
Wout Weghorst was dinsdagavond belangrijk voor VfL Wolfsburg, dat met 2-0 won van Vfb Stuttgart. Die Wölfe begon moeizaam aan de wedstrijd, maar kwam na 25 minuten toch op voorsprong door Josuha Guilavogui. Vlak voor rust maakte Weghorst er 2-0 van. De spits onderschepte een bal in de Stuttgart-defensie en schoof de bal achter de doelman.

In de tweede helft was Weghorst nog dicht bij de 3-0, maar dat was hem niet gegund. Wolfsburg staat door de zege op plek zes in de Bundesliga. Stuttgart blijft in de degradatiezone.