Koeman zet 'naïeve' Bosz op z'n nummer: Dat kan toch niet altijd?

Koeman zet 'naïeve' Bosz op z'n nummer: "Dat kan toch niet altijd?"

19-12-2018 09:31
72

Ronald Koeman vindt het niet meer dan logisch dat hij met het Nederlands elftal voor een 'realistische' speelwijze kiest. De bondscoach snapt commentaar van Peter Bosz op het spel van Oranje dan ook niet, blijkt in gesprek met Voetbal International. 

"Ik lees in jullie blad dat Oranje volgens Peter Bosz te behoudend speelt. Hij vindt het niet leuk genoeg. Sorry, ik wil ook wel met z'n allen gaan aanvallen, maar dat kan toch niet altijd?", dient Koeman de voormalig trainer van onder meer Borussia Dortmund en Ajax van repliek. 

"Hij mag natuurlijk aan zijn visie vasthouden; dat is zijn opvatting, maar niet de mijne. Ik vind dat af en toe naïef en het levert in de regel weinig prijzen op. Ik had dat in het verleden als clubtrainer ook vaak met Co Adriaanse. Geweldig hoe zijn elftallen speelden, maar ik heb nooit van hem verloren, haha."

Koeman plaatste zich afgelopen maand met Oranje voor de eindronde van de Nations League. In juni 2019 neemt de nationale ploeg het in de halve finale op tegen Engeland.