'Klopp haalt oud-Ajacied en 'exciting Dutch prospect' bij eerste elftal Liverpool'

'Klopp haalt oud-Ajacied en 'exciting Dutch prospect' bij eerste elftal Liverpool'

19-12-2018 11:18
43

Het grote Nederlandse talent Ki-Jana Hoever is door Liverpool-manager Jurgen Klopp bij de eerste selectie van Liverpool gehaald. De 16-jarige jeugdinternational van Oranje heeft indruk gemaakt op de Duitse manager.

Dat meldt The Liverpool Echo. Volgens het medium is 'exciting Dutch prospect' Hoever doorgeschoven naar het eerste elftal, omdat The Reds met nogal wat verdedigende problemen kampen. Joe Gomez, Joel Matip, Trent Alexander-Arnold en Nat Phillips zitten momenteel in de lappenmand.

Hoever maakte in augustus de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar Liverpool. Daar maakt hij dit seizoen veel indruk. Hoever, die zowel als rechtsback als centraal in de defensie kan spelen, begon bij Onder 18, maar werd al snel doorgeschoven naar Onder 23. Vorige maand maakte hij zijn debuut in de Premier League 2 tegen Everton.

The Liverpool Echo omschrijft Hoever als 'snel, sterk, dominant in de lucht en comfortabel met de bal aan zijn voet'. De talentvolle verdediger maakte dit seizoen ook al indruk in de Youth League. Voor Klopp voldoende aanleiding om hem bij het eerste elftal te halen. Daarom speelde Hoever maandag niet mee met Onder 23 tegen Swansea en ontbrak hij dinsdag bij de FA Cup-wedstrijd van Onder 18 tegen Portsmouth.

Hoever keerde Ajax afgelopen zomer de rug toe. De Nederlander kon bij meerdere Europese topclubs aan de gang, waaronder Chelsea, Manchester United en Manchester City. Liverpool trok uiteindelijk aan het langste eind.