Update: 'Dankbare' Van 't Schip klimt in de pen en reageert via Twitter op vertrek

Update: 'Dankbare' Van 't Schip klimt in de pen en reageert via Twitter op vertrek

19-12-2018 12:15 Laatste update: 12:10
65

De laatste twee wedstrijden van PEC Zwolle speelden een 'cruciale' rol in het besluit om voor de winterstop afscheid te nemen van John van' Schip. Volgens voorzitter Adriaan Visser was al langer duidelijk dat het de verkeerde kant opging met de ploeg.

"Je ziet dat de selectie uit elkaar aan het vallen is. De laatste twee wedstrijden waren daarin cruciaal", stelt Visser in gesprek met RTV Oost. De laatste vijf wedstrijden waren volgens de voorzitter al niet best, maar de laatste twee wedstrijden gaven de definitieve doorslag. "Als je dan ziet hoe de ploeg gisteren uit elkaar viel. Je ziet dat het spel aan het verslechteren is, en daarmee zie je ook het team ten onder gaan", aldus Visser.

Aanvankelijk was de bedoeling om in de winterstop de balans op te maken. "Dat is ook altijd de bedoeling geweest, rustig om de tafel zitten. Maar het gaat zo niet verder." Woensdag hadden club en trainer een 'positief gesprek'. "We hebben afgesproken dat we binnenkort nog een keer met elkaar gaan eten. De conclusie van beide kanten was dat het zo niet verder kon."

Update 12.15: Via Twitter heeft Van 't Schip woensdagmiddag kort gereageerd op zijn vertrek bij PEC. 'Hoewel strijdlustig voor de tweede helft van het seizoen is de samenwerking met PEC Zwolle vandaag toch beëindigd. Ik wil graag de club, mijn team en de fans bedanken voor de support', aldus de coach.