'Dennis Bergkamp en ik hadden onze eigen competitie toen we nog bij Ajax zaten'

'Dennis Bergkamp en ik hadden onze eigen competitie toen we nog bij Ajax zaten'

19-12-2018 19:12
25

Anwar El Ghazi vindt het Championship een zware competitie. De aanvaller wordt gehuurd van OSC Lille, waar hij niet aan de bak kwam. Met name het drukke programma vindt El Ghazi zwaar.

"Het is een moeilijke competitie", zegt El Ghazi op de clubsite van Aston Villa. "Er zijn zoveel wedstrijden: dinsdag, zaterdag, woensdag zondag.. Maar ik ben er nu aan gewend omdat ik in de Champions League en Europa League heb gespeeld, waardoor je ook veel wedstrijden speelt. Het Championship is zwaar. Hier spelen we ook in december, terwijl ik dan normaal gesproken vrij ben zodat ik kan herstellen. Je moet goed eten, veel slapen en herstellen. Dat zijn bepalende factoren."

El Ghazi maakte begin 2017 de transfer naar Lille. Hij kan zich nog herinneren dat hij bij Ajax panna-wedstrijden speelde tegen voormalig assistent Dennis Bergkamp. "Dennis Bergkamp en ik hadden onze eigen competitie waarin we elkaar probeerden te poorten toen we nog bij Ajax waren. Hij won! Je kon het overal doen. Op het trainingsveld, in de kantine, in het hotel. Als je iemand poortte, telde het. 

"Een keer liep hij over het trainingsveld, riep hij me en ineens poortte hij me. Het was ongelooflijk. Ik doe het nu nog steeds met wat spelers wanneer ze het niet verwachten."