Zaakwaarnemer Frenkie de Jong: 'Gaat hard tegen hard, schaken op topniveau'

Zaakwaarnemer Frenkie de Jong: 'Gaat hard tegen hard, schaken op topniveau'

20-12-2018 07:59
72

Frenkie de Jong hakt waarschijnlijk al in de komende weken de knoop over zijn toekomst door. Dat vertellen de 21-jarige middenvelder van Ajax en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun in gesprek met Voetbal International.

"Ik speel dit seizoen Champions League, maar Ali achter de schermen ook", zegt De Jong. "Al die clubs, serieus, soms voelt dat ook wel een beetje apart, alsof ik in een computerspel zit. Financieel gaat het natuurlijk ook nergens over, de bedragen die worden genoemd", verwijst hij naar het vermeende bod van Paris Saint-Germain van 75 miljoen euro. "Het is een hoop geld, maar tegelijkertijd is het iets tussen de clubs."

Dat beaamt Dursun. "En dat gaat hard tegen hard, dat merk ik wel, dit is schaken op topniveau." Voor zijn cliënt is het vooral belangrijk om de goede keuze te maken. Er is veel belangstelling. "Dan hadden we de lijst teruggebracht van tien naar drie en dan ging plots weer de telefoon met een nieuwe grote club die interesse had, en die Frenkie wel aansprak. Werd de lijst weer groter."

Dursin verwacht dat de knoop snel wordt doorgehakt. "Ik denk dat de keuze mogelijk in de komende weken wordt gemaakt. Zodat alle aandacht na de winterstop maandenlang volledig op het voetbal kan. Hij speelt met Ajax en Oranje nog om zo veel prijzen."