'Grote onzin dat Ajax meer dan 11 basisspelers heeft, die 3 zakten door het ijs'

'Grote onzin dat Ajax meer dan 11 basisspelers heeft, die 3 zakten door het ijs'

20-12-2018 08:28
131

Directeur spelersbeleid Marc Overmars van Ajax greep eind oktober in, toen trainer Erik ten Hag zijn opstelling op de schop wilde gooien voor het bekerduel met Go Ahead Eagles. Dat schrijft De Telegraaf, nadat de Amsterdammers woensdag tegen Roda JC ontsnapten aan uitschakeling.

'Net als zijn voorgangers Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer heeft Ten Hag bewezen het cuptoernooi niet serieus te nemen', steekt De Telegraaf van wal. 'Dat hij tegen de amateurs van Te Werve (0-7) een batterij andere spelers opstelde, werd geaccepteerd. Maar toen hij zijn elftal tegen Go Ahead Eagles ook volledig op de schop wilde gooien, greep directeur Marc Overmars in.'

Wedden

Meer odds

'Gewaarschuwd door RKC dat de dag daarvoor het B-team van PSV elimineerde, werd Ten Hag vriendelijk doch dringend verzocht minder rigoureus te wisselen', zo weet de ochtendkrant. Dat pakte goed uit, want Ajax versloeg de Deventenaren met 3-0. Toch besloot Ten Hag tegen Roda de nodige wijzigingen door te voeren, mede vanwege het duel met FC Utrecht van zondag.

André Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Nicolas Tagliafico, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg ontbraken in de basisopstelling. Ajax won – na het inbrengen van Onana – pas na strafschoppen.

'In Zuid-Limburg bleek de eerdere uitspraak van de trainer dat hij over veel meer dan elf basisspelers beschikt grote onzin en vooral een zoethoudertje voor de nummers twaalf tot en met achttien, want Roda JC kon ’Ajax 1,5’ met speels gemak bijbenen en met name Neres, Labyad en Eiting zakten volkomen door het ijs', besluit De Telegraaf.