Roda heeft 'rare smaak in de mond' door beslissingen Gözübüyük: 'Was discutabel'

Roda heeft 'rare smaak in de mond' door beslissingen Gözübüyük: 'Was discutabel'

20-12-2018 08:44
71

Bij Roda JC vechten teleurstelling en trots om voorrang na de late bekeruitschakeling tegen Ajax. De Limburgers dolven pas na een strafschoppenserie het onderspit. Trainer Robert Molenaar plaatst wel vraagtekens bij de penalty's vroeg in het duel.

"Helaas, maar ik ben absoluut trots op de jongens. We hebben het Ajax heel moeilijk gemaakt", laat Molenaar weten aan FOX Sports. De oefenmeester zag dat zijn ploeg al snel een strafschop tegen kreeg, nadat Klaas-Jan Huntelaar was gaan liggen na contact met Richard Jensen. "Ik moest denken aan vorig jaar, Twente uit. Toen hadden we ook Gözübüyük. Ik dacht hij zal toch geen hekel hebben aan Roda? Ik stond er te ver vanaf om een goed oordeel te hebben."

Roda had uiteindelijk geen klagen, want ook aan de andere kant ging de bal op de stip. Mario Engels zocht en vond contact met Ajax-keeper Kostas Lamprou, waarna Mitchell Paulissen de stand gelijk trok. "Ik denk dat beide strafschoppen wellicht discutabel waren", stelt Molenaar. "0-0 of 1-1, dat trekt het redelijk recht. Maar op het moment dat de eerste penalty gegeven wordt, krijg je een rare smaak in je mond."