Eiting na matig optreden in Kerkrade: 'Moeilijk mezelf een cijfer te geven'

Eiting na matig optreden in Kerkrade: 'Moeilijk mezelf een cijfer te geven'

20-12-2018 12:59
61

Carel Eiting speelde op bezoek bij Roda JC niet zijn beste wedstrijd in het shirt van Ajax. De middenvelder wilde na afloop van het na strafschoppen gewonnen bekerduel echter niet te negatief praten over zijn eigen prestaties.

"Ik zou zeggen: niet goed genoeg. Zo simpel is het natuurlijk", zo beoordeelt Eiting het optreden van de Amsterdammers in gesprek met AT5. Wanneer hem gevraagd wordt zichzelf een cijfer te geven, reageert de middenvelder ontwijkend. "Ik vind het wel heel moeilijk om meteen na de wedstrijd mezelf een cijfer te geven. Het heeft niet zoveel zin, want ik kan er nu niet echt wat zinnigs over zeggen", stelt hij.

"Mijn gevoel is dat het niet goed genoeg was", vervolgt Eiting. "Maar aan de andere kant ben ik positief ingesteld. Er zullen zeker dingen beter moeten, daar ga ik ook naar kijken. Aan de andere kant probeer ik mezelf ook niet meteen de grond in de praten."

Of hij zich 'schuldig' voelde nadat zijn balverlies een penalty voor Roda inleidde? "Schuldig... dan ga je met een negatief gevoel verder in de wedstrijd. Als ik dat doe, help ik daar niemand bij."