Complottheorie rond Ajax-Real Madrid: 'Kijk goed naar de balletjes... En ja hoor!'

Complottheorie rond Ajax-Real Madrid: 'Kijk goed naar de balletjes... En ja hoor!'

20-12-2018 15:45 Laatste update: 16:12
145

Een controversiële claim van sportjournalist Jorge Ramos. Hij beweert dat er bij de loting voor de achtste finales van de Champions League tussen Ajax en Real Madrid sprake is geweest van gesjoemel. Real-preses Florentino Pérez zou Ajax bij de UEFA 'geregeld' hebben als opponent. 

Ramos weet zeker dat er is gerommeld met de zestien balletjes die maandagmiddag in de koker gingen. Zijn bewijs: een sms'je dat hij al vijf dagen vòòr de loting ontving van een bron. "Voor het evenement kreeg ik een sms’je: Jorge, Florentino wil Ajax hebben, hij heeft de UEFA al een berichtje gestuurd... Dus kijk straks goed naar de balletjes", vertelde Ramos donderdag bij ESPN.

"En ja hoor! Voor mij is het dus een simpele optelsom. Het is natuurlijk bekend dat de lijntjes tussen Real en de bond kort zijn." In het verleden kwamen er rondom of na lotingen vaker complottheorieën naar buiten. De UEFA zou er belang bij hebben dat grote clubs ver zo ver mogelijk reiken in toernooien. 

Ajax en Real Madrid nemen het over twee maanden tegen elkaar op in de achtste finales van de Champions League. Het heenduel in Amsterdam staat op woensdag 13 februari op het programma, de return in Spanje volgt drie weken later. 

Lees ook: Weg kwijt zonder Ronaldo en heftig programma: waarom Ajax van Real kan winnen