Zwak Vitesse met de schrik vrij tegen amateurs: blamage in slotseconden voorkomen

20-12-2018 20:19 Laatste update: 20:29
36

Vitesse heeft met veel pijn en moeite de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. Op bezoek bij Kozakken boys werd het bekerduel pas in de slotseconden beslist.

Leonid Slutsky wilde geen risico nemen en stuurde een sterk elftal met onder meer Martin Ödegaard, Bryan Linssen en Thulani Serero de wei in. Aanvankelijk leek het dan ook een walk in the park te worden voor de Arnhemmers. Na dertien minuten spelen werd het 0-1 door een fraai doelpunt van Matus Bero. Vitesse kreeg genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden, maar slaagde daar voor rust niet in.

Des de langer de minimale voorsprong van Vitesse op het scorebord stond, des te meer gingen de amateurs geloven in een stunt. Na rust kwam de Eredivisie-subtopper moeilijker tot grote kansen en na een uur spelen werd het zelfs 1-1. Quentin Jakoba verschalkte doelman Eduardo. In de fase daarna was het spel van beide kanten weinig spectaculair. Linssen werd nog gevaarlijk, maar de sluitpost van Kozakken Boys stond na 78 minuten spelen zijn mannetje.

In de allerlaatste minuut zou Kozakken Boys dan uiteindelijk toch het hoofd buigen. Een afstandsknal van Ödegaard bleek de thuisploeg te machtig, waardoor Slutsky en co. een verlenging wisten te ontlopen. De bekerwinnaar van 2017, die vorig seizoen nog na penalty's werd uitgeschakeld door VV Swift, voegt zich zo bij de laatste acht van het KNVB Beker-toernooi.