Advocaat knipoogt na bekernederlaag: Dat is niet zo'n goede speler, toch?

Advocaat knipoogt na bekernederlaag: "Dat is niet zo'n goede speler, toch?"

20-12-2018 23:44
22

Dick Advocaat baalt van het optreden van FC Utrecht tegen Feyenoord in de achtste finale van de KNVB Beker. De ervaren trainer erkent dat de 1-0 nederlaag in De Kuip slechts een magere afspiegeling is van de verhoudingen.

"Ik ben teleurgesteld. Ik had er meer van verwacht. Maar Feyenoord was vandaag gewoon te sterk, op alle fronten", laat Advocaat weten voor de camera van FOX Sports. "We kregen nog een paar mogelijkheden op het einde om onverdiend gelijk te komen."

Advocaat zag dat Utrecht de bal telkens snel inleverde bij de Rotterdammers. "Ik weet niet of dat te maken heeft met het druk zetten van tegenstander of onze kwaliteiten, maar Feyenoord was gretig en scherp", aldus de oefenmeester. "Iedereen wil graag hier spelen, met zo'n ambiance en deze mensen. Dan moet je juist beter gaan spelen."

Feyenoord toonde een heel ander gezicht dan zondag, toen Fortuna Sittard met 2-0 te sterk was. "We wisten dat we een getergde tegenstander kregen", reageert Advocaat. "De media klapten weer vol op Feyenoord en daar heeft Gio (Van Bronckhorst, red.) goed op ingespeeld. Ik baalde van Fortuna, want je moet hier op het goede moment komen."

Advocaat zag Robin van Persie uitblinken. "Dat is niet zo'n goede speler, toch?", grapt hij. "Nee, hij is geweldig en blijft een fenomeen. Ik heb vandaag niet zo van hem genoten, maar ik ben wel een liefhebber van hem."