'De Boer bereikt akkoord met Anderlecht, maar haakt op laatste moment af'

'De Boer bereikt akkoord met Anderlecht, maar haakt op laatste moment af'

21-12-2018 07:45 Laatste update: 08:21
65

Frank de Boer wordt niet de nieuwe trainer van Anderlecht. De Belgische grootmacht was persoonlijk rond met de clubloze trainer, die op het laatste moment af is gehaakt.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De Belgische krant schrijft niet waarom De Boer de stekker uit de deal getrokken heeft. Het schijnt dat hij dinsdag 'bijna' trainer van Anderlecht was, waarna de clubleiding te horen kreeg dat hij het toch niet gaat doen. De Boer zit ruim een jaar thuis na zijn Premier League-ontslag bij Crystal Palace van vorig jaar september.

Bosz en Cocu
Op het kandidatenlijstje van Anderlecht stonden 84 namen, maar dat zijn er nu nog ongeveer tien. Op de lijst staan twee Nederlanders, want ook Peter Bosz en Phillip Cocu worden genoemd. De naam van Bosz staat nog steeds met rood aangestipt na het afhaken van De Boer, maar de kans dat de oud-trainer van onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund instapt in België is klein. Hij mikt op een grotere competitie.

Ook Cocu is een serieuze kandidaat om de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Anderlecht haalde Frank Arnesen weg bij PSV en stelde hem aan als technisch directeur. Sportief directeur Michael Verschueren gaf de interesse in Cocu tegenover Het Nieuwsblad toe, 'maar in de omgeving van de Nederlandse coach ontkennen ze vooralsnog elke benadering.'

Opvallend genoeg was Arnesen donderdag in Istanbul 'waar misschien nog moet worden gepraat met ­Fenerbahçe', aldus de Belgische krant. Naast Cocu en Bosz staat ook Kasper Hjulmand (Nordsjaelland) op het lijstje van Anderlecht. Roberto Donadoni (voormalig AC Milan) is volgens de clubleiding te defensief. Anderlecht hoopt voor 2019 een nieuwe trainer aan te stellen.