NEC wil transfermarkt op: 'Willen geen risico's nemen op dat gebied'

NEC wil transfermarkt op: 'Willen geen risico's nemen op dat gebied'

21-12-2018 09:30
26

NEC is in de komende winterstop niet van plan om met geld te smijten. De kwakkelende Keuken Kampioen Divisie-club zoekt naar versterkingen, maar blijft binnen het budget.

Volgens de Gelderlander zoekt NEC naar een middenvelder en 'eventueel' een linksback, al wil algemeen directeur Wilco van Schaik dat niet bevestigen. "Als we spelers verkopen of verhuren, zijn we in staat wat te doen. Dat is niet op veel plekken. Want uiteindelijk hebben we een goede selectie", zegt hij tegenover de krant. "We houden ons aan het budget. Als je degradeert, kom je in een uitdagende financiële situatie. We willen geen risico's nemen op dat gebied deze winter."

NEC staat na achttien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op een teleurstelende elfde plaats. Onder trainer Jack de Gier verloor de ploeg al zeven keer. Toch ziet NEC geen reden om hem al na een half jaar op straat te zetten. "We moeten breken met de traditie om elke keer maar om koppen te vragen", zegt Van Schaik.

"We zijn ergens aan begonnen. Als je daar vertrouwen in hebt, moet je dat niet snel omgooien. Een trainerswissel heeft in het verleden weinig opgeleverd. Er kan altijd een moment komen dat je beiden tot het besef komt dat het niet meer gaat, maar dat punt is nog lang niet bereikt. We verwachten dat we nog steeds de doelstelling halen door bij de eerste vijf te eindigen."