Verbeek: 'Misschien klonk het wat hard, maar ik vond het topclub-onwaardig'

Verbeek: 'Misschien klonk het wat hard, maar ik vond het topclub-onwaardig'

21-12-2018 09:49
48

Gertjan Verbeek kan weer genieten van het spel van PSV. De clubloze trainer noemde het spel onder Phillip Cocu 'schijtbakkenvoetbal', wat hem op veel kritiek kwam te staan. Mark van Bommel laat PSV beter spelen, zegt Verbeek tegen het Eindhovens Dagblad.

Verbeek stond vorig jaar aan het roer bij FC Twente en verloor thuis nipt van PSV. De manier waarop de Eindhovenaren de zege in de wacht sleepten, verdiende niet de schoonheidsprijs, zegt Verbeek tegen de regionale krant. "Misschien klonk het wat hard, maar ik vond het gewoon een topclub onwaardig dat ze een 0-1 voorsprong gingen verdedigen. Dat deden ze in veel meer wedstrijden."

"Dat PSV probeerde na een goal amper nog om verder te gaan Niks tegen Phillip Cocu hoor, het is echt knap wat hij heeft gepresteerd. Maar het voetbal sprak mij vaak niet aan", gaat Verbeek verder.

Verbeek ziet dit seizoen 'een heel ander PSV'. "Een ploeg die mij boeit en trainer Mark van Bommel verdient wat mij betreft een compliment. Dit team gaat na een 2-0 nog op zoek naar de 3-0, de 4-0 en als het kan nog meer. Daarvoor is voetbal bedoeld en ga je als supporter naar het stadion."