Update: Sheffield Wednesday komt met statement: Luhukay ontslagen

Update: Sheffield Wednesday komt met statement: Luhukay ontslagen

21-12-2018 20:30 Laatste update: 20:29
31

Jos Luhukay is ontslagen door zijn club Sheffield Wednesday. De Nederlandse coach staat al langere tijd onder druk in Engeland en moet vanwege de slechte resultaten van de laatste tijd zijn biezen pakken.

Dat meld althans het Algemeen Dagblad. Na 22 wedstrijden dit seizoen bezet Sheffield Wednesday een teleurstellende achttiende plek in het Championship, het tweede niveau in Engeland. De club, waar ook Nederlanders Joey Pelupessy en Joost van Aken actief zijn, heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd. Wel nam assistent Lee Bullen vrijdag de honneurs waar tijdens de persconferentie. Hij wilde niet veel kwijt. "We wilden de dingen eens omgooien", liet hij weten.

Het avontuur bij Sheffield Wednesday was voor Luhukay zijn eerste kennismaking met het Engelse voetbal. Zijn vorige dienstverbanden als trainer waren allemaal in Duitsland, waar zijn manier van trainen veel succes opleverde, vooral bij teams in de 2. Bundesliga. Zo promoveerde hij met Borussia Mönchengladbach en ook bij FC Augsburg, destijds nog actief op het tweede niveau van Duitsland, wist hij promotie naar de Bundesliga af te dwingen.

Update 20.30 uur: Luhukay is ontslagen bij Sheffield Wednesday, zo heeft de club bekendgemaakt. "Ik wil Jos bedanken voor de moeite die hij voor Sheffield Wednesday gedaan heeft", reageert voorzitter Dejphon Chansiri. "Het is voor beide partijen het juiste moment om uit elkaar te gaan en ik wens hem veel succes in de toekomst."