Ten Hag: 'Trainer van Ajax zijn is omgekeerde wasstraat: schoon erin, vies eruit'

Ten Hag: 'Trainer van Ajax zijn is omgekeerde wasstraat: schoon erin, vies eruit'

21-12-2018 20:11
35

Erik Ten Hag noemt trainer zijn van Ajax "de moeilijkste job als trainer in Nederland, maar tegelijkertijd ook de mooiste". De Ajax-trainer heeft er bijna een jaar op zitten in Amsterdam. 

Bij FC Utrecht werd Ten Hag niet zo nauw gevolgd als bij Ajax. "Ajax heeft 4,4 miljoen volgers op de sociale media", zegt hij in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Dat is net zo veel als de rest van de Eredivisie bij elkaar. Dat is gigantisch. Die mensen zijn geïnteresseerd en dus hebben ze een mening."

"Nederlanders moeten altijd een mening hebben, hè. Dat hoort bij onze cultuur", gaat Ten Hag verder. "Ik ben niet naïef. Er zijn genoeg trainers van Ajax ook beschadigd. Coach zijn van Ajax is een soort omgekeerde wasstraat: je gaat er schoon in en komt er vies uit."

Ten Hag weet dat bekritiseerd worden inherent is aan trainer zijn van Ajax. "Alle trainers van Ajax, niet één uitgezonderd, hebben onder vuur gelegen. Je moet wel een bepaalde onverstoorbaarheid hebben om hier overeind te blijven."