'Maakt hij niet de stap, dan moet hij misschien net onder Ajax toekomst zoeken'

'Maakt hij niet de stap, dan moet hij misschien net onder Ajax toekomst zoeken'

21-12-2018 21:13
55

Ajax hoopt dat Carel Eiting een volgende stap in zijn ontwikkeling weet te zetten. Dat stelt Freek Jansen. De Amsterdammers hebben nog altijd vertrouwen in de twintigjarige middenvelder, die in het bekerduel met Roda JC teleurstelde.

"Hij was heel zwak, dat vond ik wel jammer", zegt de Voetbal International-verslaggever bij FC Afkicken. "Want hij begon het seizoen wel echt goed hoor. In de voorronde Champions League heeft hij best wel een paar goede wedstrijden gespeeld. Ze hopen bij hem dat hij nu wel even die stap kan maken in zijn ontwikkeling."

Wedden

Meer odds

Einting werd onder Peter Bosz bij de selectie van Ajax gehaald. Hij ging destijds mee op trainingskamp naar Portugal. "Toen liet hij zich echt op een goede manier zien op de trainingen. Dat is nu twee jaar geleden. Nu heeft hij speelminuten gemaakt, is door een blessure wel teruggevallen, maar je hoopt dat hij nu wel de stap kan maken."

"Doet hij dat niet, dan is hij misschien een van de vele spelers die net niet het niveau van Ajax aan kan tikken en een niveau daaronder zijn toekomst moet zoeken", vervolgt Jansen. "Maar hij doorliep altijd freewheelend de jeugdopleiding. Het is een voetballer die absoluut potentie heeft, alleen tegen Roda kwam het er totaal niet uit."