PEC-crisis duurt voort zonder Van 't Schip: VVV profiteert van domme actie Boer

21-12-2018 21:55 Laatste update: 22:02
52

PEC Zwolle heeft het kalenderjaar in stijl afgesloten. Twee dagen na het ontslag van trainer John van 't Schip ging het mis op bezoek bij VVV-Venlo: 2-0. Een domme actie van Diederik Boer leidde de nederlaag in.

Boer was in de 26ste minuut veel te laat en torpedeerde Patrick Joosten met een hoog geheven been. De bal ging op de stip en bovendien kreeg de ervaren doelman een rode kaart. Tino-Sven Susic pakte het cadeautje dankbaar uit. De Bosniër dacht na negen minuten ook al een penalty te mogen nemen, maar toen draaide de VAR een beslissing van scheidsrechter Joey Kooij terug vanwege buitenspel.

Door de onstuimige actie van Boer speelde PEC desondanks een verloren wedstrijd. Younes Namli moest plaatsmaken voor keeper Mickey van der Hart. VVV werd via vooral Joosten en Jay-Roy Grot nog een paar keer gevaarlijk, maar het bleef in de eerste helft bij 1-0. Halverwege de tweede helft viel alsnog de beslissing. Een hoekschop werd niet toegekend aan PEC, waarna VVV aan de andere kant een vrije trap kreeg. Uitblinker Patrick Joosten wist Van der Hart fraai te verschalken.

VVV trok de voorsprong moeiteloos over de streep en heeft nu net als nummer zeven Heracles Almelo 23 punten. PEC gaat met degradatiezorgen het nieuwe jaar in. De ploeg staat nu vijftiende met vijftien punten, maar kan worden ingehaald door FC Groningen.