Sparta verspeelt wintertitel bij Jong Ajax; Go Ahead en Twente profiteren

21-12-2018 22:03 Laatste update: 22:16
51

Sparta heeft verzuimd om het jaar af te sluiten als winterkampioen van de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers gingen vrijdag met 2-0 onderuit bij Jong Ajax. Go Ahead Eagles profiteerde door een 3-1 zege op RKC Waalwijk en is minstens één dag koploper.

Jong Ajax - Sparta
De Amsterdammers waren sterker in de openingsfase en kregen kansen via Kaj Sierhuis en Vaclav Cerny. Na twintig minuten opende Dani de Wit de score, door de bal fraai in de hoek achter doelman Roy Kortsmit te schieten. Sparta kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. Na rust zette de ploeg van coach Henk Fraser meer aan, maar in de 76e minuut verdubbelde Jong Ajax de score. Cerny kwam naar binnen en trof doel: 2-0.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles
Go Ahead mag zich door de nederlaag van Sparta de nieuwe koploper noemen. Kowet had weinig moeite met RKC, maar de Brabanders hielden nog lang stand. Jaroslav Navrátil brak kort voor rust de ban. In de tweede helft was het pleit snel beslecht. Richard van de Venne kopte raak uit een hoekschop, waarna Jeroen Veldmate er na 57 minuten 0-3 van maakte. Pas kort voor tijd deed Emil Hansson iets terug.

FC Twente - NEC
FC Twente was veel te sterk voor NEC, dat een dramatisch jaar gepast afsluit. Rafik Zekhnini snelde na een half uur langs de Nijmeegse defensie en drukte af. Kort na de pauze kon de aanvaller opnieuw aan een rush beginnen. De Noor bezorgde de bal bij Jari Oosterwijk, die fraai de 2-0 binnenschoot. Mede door een rode kaart voor NEC'er Paolo Sabak kwam de zege niet in gevaar. Twente klimt naar plek drie, NEC staat twaalfde.

Jong PSV - Almere City FC
Jong PSV is aan een opmars bezig. De Eindhovenaren rekenden dankzij een ontketende Joël Piroe met 5-2 af met Almere City. De spits scoorde liefst vier keer. Tussendoor sloeg ook Cody Gakpo toe. Pas bij een 5-0 achterstand, wist Almere nog twee keer het net te vinden.