Dortmund besluit jaar in stijl: zege in Duitse topper dankzij Reus en Götze

21-12-2018 22:30
9

Borussia Dortmund heeft de eerste seizoenshelft in de Bundesliga in stijl afgesloten. Jubilarissen Marco Reus en Mario Götze bezorgden de Herbstmeister een 2-1 zege op concurrent Borussia Mönchengladbach.

Het gat tussen de nummer één en twee van Duitsland bedroeg vooraf zes punten. Met Reus, die zijn 250e Bundesliga-duel speelde, als aanjager kreeg Dortmund al snel een tegenvaller te verwerken. Paco Alcacer viel geblesseerd uit, maar Götze verving hem met verve. De spelmaker speelde zijn 200e wedstrijd in de Bundesliga. Na een snelle uitbraak kort voor rust bediende Götze Jadon Sancho, die knap raak schoot in de verre hoek.

Dortmund zocht echter niet met een voorsprong de kleedkamers op, want Gladbach had een razendsnel antwoord paraat. Christoph Kramer leek de bal tegen zijn eigen hand te koppen, maar schoot daarna de gelijkmaker binnen. Omdat de VAR niet ingreep, bleef het doelpunt staan.

Na rust had Dortmund een licht overwicht.  In de 54ste minuut gaf Götze de bal laag voor en gleed Reus zijn elfde treffer van het seizoen binnen. Gladbach had daarna veelvuldig de bal, maar wist niet gevaarlijk meer te worden. Dortmund gaat daardoor met negen punten voorsprong op Gladbach de winterstop in.

Bayern München kan zaterdag de tweede plaats overnemen. De ploeg van coach Niko Kovac gaat op bezoek bij Eintracht Frankfurt.