PEC-captain Van Polen loopt leeg: 'Een k*tweek, k*tseizoen en k*t 2018'

PEC-captain Van Polen loopt leeg: 'Een k*tweek, k*tseizoen en k*t 2018'

21-12-2018 22:38
51

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen maakt van zijn hart geen moordkuil na de 2-0 nederlaag bij VVV-Venlo. De vloekende verdediger is maar wat blij dat het kalenderjaar erop zit.

PEC verloor in 2018 liefst 21 wedstrijden en kent de nodige degradatiestress. "Ik ben blij dat het winterstop is, want ik ben helemaal klaar met dit geile t*fusvoetbal", tierde Van Polen voor de camera van FOX Sports. "We hebben weer een k*tweek gehad, het is gewoon een k*tseizoen, k*t 2018. Ik ben blij dat het voorbij is."

Van Polen heeft geen goed woord over voor VVV, dat dankbaar profiteerde van een rode kaart voor doelman Diederik Boer. "Die gasten willen helemaal niet voetballen", briest Van Polen. "Wij hebben dat in ieder geval nog geprobeerd. Ik denk niet dat VVV veel heeft gecreëerd tegen tien man."

De captain stelt dat het 'ontzettend veel kracht kostte'. "Dit was onze derde wedstrijd in zes dagen, waarvan we er twee lang met tien man hebben gespeeld. Dat hakt er wel even in. We hebben alles gegeven: dat klinkt cliché, maar zo is het wel. Volgens mij is de boel aardig op."

Van Polen hoopt dat 2019 een nieuwe start betekent voor PEC. Na het ontslag van John van 't Schip wordt Jaap Stam veelvuldig genoemd als nieuwe trainer.