'Briljante' PSV'er is mysterie: 'Getwijfeld of hij voldoende wordt uitgedaagd'

'Briljante' PSV'er is mysterie: 'Getwijfeld of hij voldoende wordt uitgedaagd'

22-12-2018 11:14
37

PSV-middenvelder Gastón Pereiro blijft ook voor clubwatcher Rik Elfrink een 'vreemde vogel'. De Uruguayaan begon dit seizoen als nummer 10 in de ploeg van coach Mark van Bommel, maar raakte enkele weken geleden zijn basisplaats kwijt.

"In de tijd van het jaar dat de blaadjes van de bomen vallen, daalt ook het niveau van Pereiro weer", zegt Elfrink, journalist van het Eindhovens Dagblad, tegen de NOS. "Pereiro is een speler die briljant kan voetballen, maar als hij niet in de wedstrijd zit, heb je ook echt niets aan hem en ergeren de fans zich aan hem. Hij heeft ook een haat-liefde-verhouding met de PSV-supporters."

De 23-jarige Pereiro blijft ook voor PSV een mysterie. "Er werd soms intern getwijfeld of Pereiro wel voldoende werd uitgedaagd", stelt Elfrink. "Heeft hij andere prikkels nodig? Hij heeft dit seizoen voor het eerst echt een lange periode 'op tien' gespeeld, in mijn ogen zijn beste positie. Maar hij presteert alsnog wisselvallig."

Volgens Elfrink speelt de mentale component een belangrijke rol. Hij wijst op de onderhandelingen tussen PSV en de zaakwaarnemer van Pereiro. Die namen twee dagen in beslag. De speler zelf liet zich in die 48 uur niet zien. "Op een gegeven moment moet je als voetballer zo'n situatie toch ook helemaal zat zijn? Hij liet die zaakwaarnemer maar zijn gang gaan... Dat zegt denk ik wel wat over zijn karakter."