Suarez vult Ajax-harten met hoop: 'De manier waarop ik vertrok zit mij dwars'

Suarez vult Ajax-harten met hoop: 'De manier waarop ik vertrok zit mij dwars'

Gepubliceerd: zaterdag 22 december 2018 om 12:02za 22-12-2018 om 12:02

Laatste update: zaterdag 22 december 2018 om 12:11za 22-12-2018 om 12:11

Luis Suarez zet de deur op een kier voor een terugkeer naar Ajax. De aanvaller van FC Barcelona ziet meerdere redenen om weer aan de slag te gaan in Amsterdam, vertelt hij aan Ajax Life.

Zo werd de 31-jarige Uruguayaan nooit kampioen met Ajax, al kreeg hij de landstitel van 2011 wel op zijn naam omdat hij tot de winter actief was in de Arena. "Ik zie dat alleen niet als mijn kampioenschap. Toen ik vertrok, stonden we negen punten achter. Ik kan moeilijk zeggen dat Ajax dat jaar dankzij mij kampioen is geworden", laat hij weten.

Suarez staat nog tot medio 2021 onder contract bij FC Barcelona. "Dit is de club waar ik altijd voor hoopte te spelen, die droom is uitgekomen. Maar wie weet wat er over een paar jaar gebeurt." Terugkeren naar Uruguay zal hij in ieder geval niet. "Terug naar Nederland daarentegen... Vorig jaar heb ik met mijn vrouw nog een bezoek aan Amsterdam gebracht. Het is een plek die mij dierbaar blijft."

"En één ding zit me nog altijd dwars: de wijze waarop ik vertrokken ben", vervolgt Suarez. "Ik ging naar Liverpool op het moment dat ik geschorst was vanwege het bijtincident met Otman Bakkal. Zo hoor je niet bij een club te vertrekken."

Poll

Zie jij Suarez terugkeren bij Ajax?

(14673 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws