El Khayati geeft 'geheim' prijs: 'Ik denk dat dit het is, als ik iets moet noemen'

El Khayati geeft 'geheim' prijs: 'Ik denk dat dit het is, als ik iets moet noemen'

22-12-2018 13:50
17

Nasser El Khayati is de man van de eerste seizoenshelft is bij ADO Den Haag. De spelmaker staat na zestien speelronden al op tien doelpunten en vijf assists. Hij hoopt die statistieken zondag tegen Feyenoord nog wat op te schroeven.

El Khayati had vooraf niet verwacht dat hij zo productief zou zijn dit seizoen. "Maar het is natuurlijk wel hartstikke mooi dat ik in november al de tien kon aantikken", zegt hij op de clubsite. "Ik probeer met name gewoon te doen waar ik goed in ben. In mijn ogen is dat zo snel mogelijk denken en handelen als ik aan de bal kom. Vlak voordat ik balbezit krijg, weet ik meestal al wat ik ga doen."

"Daarnaast ben ik een speler die veel doet op intuïtie. Ik denk dat dit het geheim is, als ik iets moet noemen. Ik ben de afgelopen jaren ook een stuk doelgerichter geworden", aldus El Khayati, die weet dat het lastig wordt tegen Feyenorod. "Natuurlijk wordt het wel lastig, aangezien Feyenoord tot de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2 verlies, red.) heel goed bezig was. Ze wonnen zes keer op rij, waaronder van PSV en tegen ons in de beker."

"Toch zie ik dit duel vooral als een mooie kans voor ons", stelt de aanvallende middenvelder. "Niemand vindt het leuk om hier in Den Haag te komen. Feyenoord ook niet. Vorig jaar werd het hier ook 2-2, met die mooie FIFA-goal van Aaron Meijers. Laten we hopen op een goede middag en een mooie afsluiting van het kalenderjaar."

Lees ook"De Nederlandse topdrie is ook interessant, of het buitenland"