Kater voor Roda na 'bijna-bekerstunt': FC Den Bosch pakt wintertitel

Kater voor Roda na 'bijna-bekerstunt': FC Den Bosch pakt wintertitel

Gepubliceerd: zaterdag 22 december 2018 om 21:40za 22-12-2018 om 21:40

Laatste update: dinsdag 25 december 2018 om 16:53di 25-12-2018 om 16:53

FC Den Bosch heeft zichzelf zaterdagavond tot winterkampioen van de Keuken Kampioen Divisie gekroond. De Brabanders begonnen als nummer vier van de ranglijst aan het duel met Roda JC, maar sprongen dankzij een 2-0 zege over Go Ahead Eagles, Sparta en FC Twente heen.

Roda had midweeks nog 120 minuten lang tegen Ajax gespeeld, maar was aanvankelijk de betere ploeg in De Vliert. Na een half uur spelen nam FC Den Bosch echter de regie over en kwam het ook op voorsprong. Doelman Radomir Novakovic kon Stefano Beltrame nog van scoren afhouden, maar Sven Blummel zorgde in de rebound voor 1-0. Luuk Brouwers leek nog voor rust de 2-0 aan te tekenen, maar schoot tegen de paal.

Het bleek uitstel van executie voor de Limburgers. Beltrame versierde na rust een penalty en stuurde Novakovic de verkeerde kant op. Roda JC kon zich na de 120 slopende bekerminuten niet meer oprichten en kwam niet verder dan een kans voor Livio Milts, die echter over de bal heen maaide.

FC Den Bosch staat op 40 punten en gaat als koploper de winterstop in. Bovendien neemt het de leiding in de tweede periode over van Roda JC. Wanneer de Bosschenaren na de winterstop van FC Dordrecht winnen, zijn ze verzekerd van de periodetitel.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws