Heracles zet kroon op puike eerste eerste seizoenshelft: royale zege op Excelsior

Heracles zet kroon op puike eerste eerste seizoenshelft: royale zege op Excelsior

22-12-2018 22:34 Laatste update: 22:40
13

Heracles Almelo heeft een uitstekende eerste seizoenshelft afgesloten met een ruime zege op bezoek bij Excelsior. De Almeloërs hadden het aanvankelijk lastig in Rotterdam-Kralingen, maar trokken de wedstrijd nog voor rust naar zich toe en kwamen daarna niet meer in de problemen.

Tijdens het eerste half uur was Excelsior het dichtst bij een openingstreffer. Elias Omarsson kreeg vrije doortocht na een slippertje van Dario van den Buijs, maar stuitte op doelman Janis Blaswich. Na een half uur spelen miste de IJslander wederom uit kansrijke positie, waarna Heracles bikkelhard terugsloeg. Topschutter Kristoffer Peterson omspeelde doelman Alessandro Damen en Brandley Kuwas schoot zelfs de 0-2 binnen na een fraaie combinatie met Lerin Duarte.

Excelsior zocht onder gefluit van de eigen fans de kleedkamer op en kon zich na rust niet meer oprichten. Heracles kwam niet meer in de problemen en besliste de wedstrijd via Mohammed Osman, die op aangeven van Kuwas voor 0-3 zorgde. De Almeloërs hadden nog verder uit kunnen lopen, maar hielden het bij drie punten verschil.

Heracles gaat met 26 punten en een voorlopige vijfde plek het kerstreces in. Excelsior heeft tien punten minder en zal ook na de winterstop naar beneden moeten kijken: de Kralingers staan slechts één punt boven de degradatiestreep.