Update: Omstreden rode kaart Smeets geseponeerd door KNVB

Update: Omstreden rode kaart Smeets geseponeerd door KNVB

24-12-2018 17:23 Laatste update: 17:17
79

De VAR speelde zaterdag een negatieve hoofdrol tijdens Fortuna Sittard -  FC Groningen (0-0). Scheidsrechter Allard Lindhout gaf op advies van de videoreferee een rode kaart aan Jorrit Smeets na een botsing met Samir Memisevic.

Na bestudering van de beelden erkent Lindhout dat hij fout zat. "Om eerlijk te zijn is het geen honderd procent rode kaart", zegt de leidsman tegen FOX Sports over het incident kort voor rust. "In eerste instantie dacht ik aan rood, ook omdat ik de afdruk van de schoen op de knie van Memisevic kon zien."

"Door de snelheid waarmee Memisevic komt inglijden en zelf het duel aangaat neig ik toch meer naar een gele kaart", vervolgt Lindhout. "Ik kijk mezelf hier in de spiegel aan en zeg dat we het niet goed hebben gedaan."

Eijer woedend
Fortuna-coach René Eijer had even daarvoor geen goed woord over voor de arbitrale beslissing. "Het is schandalig, de wedstrijd wordt op zo'n manier verziekt", stelt hij. "Als je een beetje verstand van voetballen hebt en een beetje inzicht van wedstrijdsituaties, kun je dat als scheidsrechter zelf ook beoordelen."

"Ik weet niet wie er achter de VAR zat en op welk niveau hij zelf gespeeld heeft, maar iedereen kon zien dat het geen rode kaart was", besluit een boze Eijer.

Update 24/12 17.23: De omstreden rode kaart voor Smeets wordt geseponeerd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB maakt dat maandagmiddag bekend. Dat betekent dat de middenvelder van Fortuna Sittard dus niet geschorst wordt.