Feyenoord eindigt 2018 in mineur: ook puntenverlies in Den Haag

23-12-2018 16:24 Laatste update: 17:13
130

Voor Feyenoord is 2018 in mineur geëindigd. Op bezoek bij ADO Den Haag verspeelde de formatie van trainer Giovanni van Bronckhorst twee punten. Het werd 2-2. Een week geleden ging het in De Kuip ook al mis tegen Fortuna Sittard (0-2).

De clash met middenmoter ADO begon dramatisch voor Feyenoord, dat zonder de geblesseerde Jordy Clasie moest aantreden. Nasser El Khayati krulde al na een paar minuten een vrije trap zeer fraai binnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 4' Abdenasser #ELKhayati 1-0! #ado #feyenoord #adofey #dutchfooty #eredivisie @elkhayati10

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

Pas op slag van rust konden de gasten iets terugdoen. Na een vlotte aanval wist Robin van Persie collega-aanvaller Steven Berghuis te bereiken in het strafschopgebied. Van dichtbij tikte de linkspoot binnen. In de tweede helft draaide Feyenoord het duel volledig om: Sam Larsson scoorde op aangeven van linksback Calvin Verdonk.

Bij aanvang van het Haags Kwartiertje ging het alsnog mis voor de nummer drie van de Eredivisie. Bart Nieuwkoop maakte een overtreding op Tom Beugelsdijk en kreeg z'n tweede gele kaart. Na inmening van de videoscheids legde arbiter Kevin Blom de bal op de penaltystip. El Khayati schoot in de 77e minuut zijn tweede van de middag binnen. Het was al het twaalfde competitiedoelpunt van de middenvelder. Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden, maar goals vielen er niet meer.

Door de remise ziet Feyenoord de achterstand op nummer twee Ajax toenemen tot tien punten. PSV staat twaalf punten voor. De voorsprong op nummer vier FC Utrecht bedraagt acht punten.

Ajax won eerder op de dag met 3-1 in Utrecht. PSV boekte zaterdag al een 3-1 zege op AZ. ADO staat op twintig punten, net als Fortuna Sittard en sc Heerenveen.