De Graafschap maakt indruk en pakt knap een punt tegen Vitesse

23-12-2018 16:26
43

De wedstrijd tussen De Graafschap en Vitesse heeft geen winnaar opgeleverd. Een spannende en vermakelijke voetbalstrijd op De Vijverberg eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na enkele gevaarlijke pogingen van Vitesse, kwam De Graafschap na iets meer dan tien minuten op voorsprong. Frank Olijve kon doorlopen en verschalkte doelman Eduardo met een schot in de verre hoek. De Graafschap gunde Vitesse vervolgens de bal, leunde achterover en loerde op de counter.

Na een schot op de paal van Rasmus Thelander golfde de wedstrijd op en neer. Vlak voor rust kwam Vitesse verdiend op gelijke hoogte. Martin Ödegaard deed wat zijn ploeggenoten kort daarvoor nalieten. De Graafschap verdedigde slecht uit, waarna de Noor de bal voor zijn voeten kreeg en kon uithalen: 1-1.

De verhitte wedstrijd werd een tijd gedomineerd door De Graafschap. Tien minuten na rust werd een uitstekende Doetinchemse aanval afgerond door Furdjel Narsingh. De Graafschap bakte er in de voorgaande wedstrijden weinig van, maar liet ineens goed voetbal zien. Van de voorsprong kon echter niet lang worden genoten, want drie minuten na de 2-1 van Narsingh stond het alweer gelijk. Matús Bero passeerde Ted van de Pavert en plaatste de bal fraai in de verre hoek.

De gelijkmaker gaf Vitesse vleugels. De Graafschap kwam weinig meer in het spel voor en leek een gelijkspel over de streep te moeten trekken. Bij Vitesse kreeg Bryan Linssen nog een grote kans, die hij onbenut liet.

Vitesse pakt een punt en sluit de eerste seizoenshelft af met een zesde plek. De Graafschap blijft laatste en moet er in 2019 alles aan doen om degradatie te voorkomen.