Willem ll sluit 2018 goed af met knappe overwinning op directe concurrent

Willem ll sluit 2018 goed af met knappe overwinning op directe concurrent

23-12-2018 18:33 Laatste update: 18:42
19

Willem ll heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een knappe overwinning op FC Emmen. De ploeg van Dick Lukkien kwam pas in de tweede helft op stoom, maar toen was het al te laat: 0-2.

Ongeveer een uur voor de wedstrijd werd bekend dat Willem ll-trainer Adrie Koster Donis Avdijaj, Timon Wellenreuther, Atakan Akkaynak en Thomas Meissner om disciplinaire redenen buiten de selectie heeft gezet. Volgens lokale media omdat zij op zaterdag op stap waren gegaan in een Duitse club. Het ging Willem ll ook zonder het Duitse kwartet goed af.

De eerste helft in Emmen kende weinig spektakel. Beide ploegen weigerden er een echte wedstrijd van te maken en leken vooral af te wachten wat de andere ploeg zou doen. Zowel Emmen als Willem ll was zo nu en dan voorin te vinden, maar gevaar leverde dat nauwelijks op. Voor rust werd er alsnog gescoord. Aras Özbiliz schoot Willem ll uit het niets op voorsprong: 0-1. 

Emmen begon met goede intenties aan de tweede helft, maar kreeg al snel een tweede tegentreffer om de oren. Fran Sol profiteerde optimaal van een voorzet op maat van Damil Dankerlui. Na de wissel besloot Dick Lukkien Nicklas Pedersen, die vorige week bij FC Groningen met twee treffers de grote held was, te brengen voor Reuven Niemeijer.

Pedersen bracht direct gevaar, maar Mattijs Branderhorst bracht redding op een bekeken schot. Emmen was lang de betere partij en maakte aanspraak op een aansluitingstreffer, die niet viel. In de slotfase liet Willem ll nog een grote kans op 0-3 liggen.

Willem ll en Emmen ruilen van plek op de ranglijst. De Tilburgers eindigen 2018 als nummer twaalf en Emmen als dertien.