Update: 'Weigl-transfer hangt in de lucht: Dortmund en PSG al in gesprek'

Update: 'Weigl-transfer hangt in de lucht: Dortmund en PSG al in gesprek'

Gepubliceerd: woensdag 26 december 2018 om 18:41wo 26-12-2018 om 18:41

Bundesliga-koploper Borussia Dortmund dreigt het na de winterstop zonder Julian Weigl en Shinji Kagawa te moeten stellen. De twee zijn sinds de entree van trainer Lucien Favre veroordeeld tot een reserverol en overwegen volgens BILD sterk om een winterse transfer te maken.

Weigl was de afgelopen jaren regelmatig een vaste waarde als controlerende middenvelder, maar speelde vrijdagavond tegen Borussia Mönchengladbach pas zijn vierde Bundesliga-wedstrijd van het seizoen, nota bene als centrale verdediger. AS Roma is al langer 'heiss' op de vijfvoudig Duits international: BILD meldt zondagavond dat de Italianen hem nog steeds voor anderhalf jaar willen huren. Ook Paris Saint-Germain is in de markt: de Franse koploper ligt in de clinch met Adrien Rabiot en is op zoek naar een middenvelder. Trainer Thomas Tuchel kent Weigl bovendien nog van zijn tijd in Dortmund.

De bijdrage van Kagawa is zelfs nog beperkter dan die van Weigl: de 29-jarige Japanner speelde eind september zijn enige twee Bundesliga-wedstrijden van het seizoen en kwam sindsdien alleen nog in actie tijdens de bekerwedstrijd tegen Union Berlin. Het Spaanse Sevilla lijkt een ontsnappingsroute te bieden voor Kagawa, die nog tot medio 2020 vastligt, maar graag naar Spanje wil verkassen.

Update 26/12 18.41: De kans dat Julian Weigl in Parijs wordt herenigd met zijn oud-trainer Thomas Tuchel, is aannemelijk. Volgens Canal Plus zijn Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain al in gesprek over een winterse transfer en ziet Weigl een verhuizing naar Parijs best zitten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws