'Frenkie-deal met PSG onwaarschijnlijk: UEFA-straf en verkoop van sterren dreigt'

'Frenkie-deal met PSG onwaarschijnlijk: UEFA-straf en verkoop van sterren dreigt'

24-12-2018 10:52 Laatste update: 11:24
82

Een transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain in 2019 lijkt op dit moment volstrekt onlogisch. Franse media benadrukken maandag dat er donkere wolken boven Parijs hangen. PSG heeft zich namelijk niet gehouden aan Financial Fair Play-regels van de UEFA en een straf dreigt. 

Begin december schreef L'Equipe al dat de leiding van de kampioen van Ligue 1 met angst en beven wacht op een oordeel van de Europese voetbalbond. PSG zou hebben gesjoemeld met de Financial Fair Play-reglementen. De club gaf in 2017 en 2018 gigantische bedragen uit om de komst van Neymar en Kylian Mbappé mogelijk te maken. Daartegenover stonden hoge sponsorinkomsten uit Qatar, maar de UEFA keurde ingediende begrotingen van PSG eerder al af.

De Parijzenaren gingen in beroep tegen de beslissing van de bond. Mocht binnenkort definitief blijken dat PSG de Financial Fair Play-regels aan z'n laars heeft gelapt, dan dreigt uitsluiting voor de Champions League. Enige oplossing om dit te voorkomen is de verkoop van één of meerdere sterspelers, schrijft Mediapart maandag. PSG zal bij dat scenario namelijk een bedrag van zo'n 150 miljoen euro in het laatje moeten brengen.

Onwaarschijnlijk
Een transfer van Mbappé of Neymar is niet uitgesloten. Een megaverkoop van de twee vedettes zou PSG onmiddellijk uit de problemen helpen. Grote inkomende transfers lijken in 2019 sowieso onwaarschijnlijk. Onlangs schreef De Telegraaf dat PSG bereid is om komende zomer liefst 75 miljoen euro te betalen voor Ajax-revelatie Frenkie de Jong. Al met al lijkt die deal gezien de ontwikkelingen achter de schermen volstrekt onlogisch.