Van Basten dubt over PSV en 'extreem goed' Ajax: Dat gaat ook meespelen

Van Basten dubt over PSV en 'extreem goed' Ajax: "Dat gaat ook meespelen"

24-12-2018 11:48
100

Marco van Basten is érg enthousiast over het spel van Ajax. Dat bleek zondagavond bij talkshow Studio Voetbal. Van Basten, voormalig speler en trainer van de Amsterdamse grootmacht, stak onder meer een lofzang af op de opbouw van achteruit bij de ploeg van Erik ten Hag. 

"Daarin vind ik Ajax extreem goed, ze kunnen echt heel goed voetballen van achteruit. Ze kunnen allemaal goed voetballen. Matthijs de Ligt weet welke kant hij op moet gaan, Frenkie de Jong weet welke kant hij op moet gaan, Tagliafico... Allemaal hebben ze een idee en het gaat snel", aldus Van Basten.

Over de zinderende titelstrijd met PSV sprak hij zich niet uit. "PSV is heel effectief en ik vind Ajax beter spelen, maar ik zou niet weten wie het de komende zeventien wedstrijden blijft volhouden. PSV speelt geen beker en geen Europees voetbal meer, dus zij kunnen zich meer focussen. Dat gaat ook meespelen."

Na de eerste seizoenshelft in de Eredivisie is PSV koploper, met 48 punten uit zeventien duels. Ajax heeft twee punten minder. De doelsaldi van de twee topclubs zijn identiek. 

Lees ook: Van Basten 'verademing' bij Studio Voetbal: 'Eerste keer niet in slaap gevallen'