FC Groningen rondt huurdeal met AZ af: We zijn hartstikke blij

FC Groningen rondt huurdeal met AZ af: "We zijn hartstikke blij"

Gepubliceerd: maandag 24 december 2018 om 12:03ma 24-12-2018 om 12:03

Laatste update: maandag 24 december 2018 om 13:01ma 24-12-2018 om 13:01

Transfernieuws uit het hoge Noorden: Iliass Bel Hassani maakt per 1 januari op huurbasis de overstap van AZ naar FC Groningen. Zijn nieuwe, tijdelijke werkgever heeft een optie tot koop bedongen. In Alkmaar heeft Bel Hassani nog een contract tot medio 2021. Groningen gaat zich ook versterken met Thomas Bruns. 

Groningen meldt de komst van Bel Hassani maandagmiddag via de officiële kanalen. "Vanaf het moment dat ik te horen kreeg dat ik verder mocht kijken wat mijn toekomst betreft, heb ik direct bij mijn management aangegeven dat FC Groningen mijn absolute voorkeur had", aldus de oud-speler van Heracles Almelo en Sparta in een eerste reactie.

"Dat heeft een aantal redenen. Ik ken trainer Danny Buijs nog van onze gezamenlijke periode bij Sparta Rotterdam, de wedstrijden die ik tegen FC Groningen in Groningen heb gespeeld waren altijd bijzonder qua sfeer met fanatieke thuissupporters en de stad Groningen spreekt mij aan om te leven en te werken."

Optie tot koop
Technisch manager Ron Jans is content met de deal. "We zijn hartstikke blij met Iliass Bel Hassani. Iliass kan op verschillende posities spelen en brengt creativiteit en ervaring mee. Bij AZ zat zijn carrière op slot, hij wil weer voetballen en aantonen dat hij dat nog goed kan."

"Vanaf januari heeft Iliass een half jaar de kans zich bij ons te laten zien en mocht dit bevallen, dan hebben wij een optie tot koop om hem definitief aan ons te binden."

Bruns
De komst van Thomas Bruns naar Groningen is bijna rond. De middenvelder van Vitesse wordt evenals Bel Hassani voor een halfjaar gehuurd. "Thomas is een ervaren middenvelder, die wij voor de rest van het seizoen huren van Vitesse. Hij moet alleen nog medisch gekeurd worden", aldus Jans in gesprek met RTV NoordEr is bij Vitesse géén optie tot koop bedongen. 

Poll

Goede aanwinst voor FC Groningen?

(1275 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws