Opmerkelijke move van De Boer: 'Anders vergeten mensen dat je trainer bent'

Opmerkelijke move van De Boer: 'Anders vergeten mensen dat je trainer bent'

24-12-2018 18:15
30

Frank de Boer verraste vriend en vijand door aan de slag te gaan bij Atlanta United. De voormalig trainer van Ajax tekende zelfs voor vier jaar in de Verenigde Staten. Volgens broer Ronald begon het 'te kriebelen'.

"Waarom? Hij zat al een tijdje onder de radar, was niet meer in beeld. Natuurlijk kwamen er soms clubs, maar dan denk je: die doe ik nog niet. En nu dacht hij: ik moet mij weer laten zien en boven die radar komen. Anders vergeten mensen dat je trainer bent", legt Ronald uit bij de kerstspecial van De Tafel van Kees op FOX Sports.

"En ik ben er toevallig zelf geweest met Ajax drie maanden geleden", vervolgt De Boer. "De MLS is echt stijgende qua niveau. Het is een groeiende sport. Atlanta heeft gemiddeld meer toeschouwers dan Manchester City", aldus de oud-international, die stelt dat zijn broer niet langer wilde wachten.

"Frank wilde trainen. Hij is echt een persoon die op het veld wil staan. Het ging te veel kriebelen en dan is dit een mooie uitdaging. Vier jaar en dan kijken wat het wordt", besluit De Boer.