Champions League-geld is 'op' bij Feyenoord: 'Kunnen geen kwaliteit kopen'

Champions League-geld is 'op' bij Feyenoord: 'Kunnen geen kwaliteit kopen'

24-12-2018 19:25
69

Rob Jacobs geeft de selectie van Feyenoord een magere voldoende voor de eerste seizoenshelft. De voormalig trainer van de Rotterdammers geeft vooral een gebrek aan kwaliteit als oorzaak voor de achterstand op rivalen PSV en Ajax.

"Kwaliteit kopen, wat PSV en Ajax wel doen, zit er voor Feyenoord niet in. Daar moeten we ons bij neerleggen", zegt Jacobs tegenover RTV Rijnmond. "Er is dertig miljoen euro betaald voor een nieuwe trainingsaccommodatie. Daarmee is het Champions League-geld verdwenen."

Wedden

Meer odds

Jacobs waarschuwt Feyenoord met het oog op de nieuwe Kuip. "Het kan niet zo zijn dat we straks een nieuw stadion hebben, maar dat we geen kwaliteit op het veld hebben. Daar moet evenwicht in komen."

Jacobs wijst Giovanni van Bronckhorst niet als schuldige aan voor de matige prestaties. "Gio weet de spelers voldoende op te laden voor een belangrijke wedstrijd tegen PSV. Die spelers zelf zijn niet capabel om steeds weer zo'n partij op de mat te leggen."

Wel vindt Jacobs dat Van Bronckhorst komende zomer moet afzwaaien. "Dan gaat hij als een koning de deur uit met vier of vijf prijzen. Dan gaat hij echt als de grote man het stadion uit."