VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

26-12-2018 12:00 Laatste update: 26-12-2018 12:00
102

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de rechtsbacks! 

Voor de positie van rechtsback hebben we vijf spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De back met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de vijf genomineerden. 

Denzel Dumfries (PSV)
Sneltrein op de rechterflank van koploper PSV. De ontwikkeling die Dumfries dit seizoen heeft doorgemaakt, is ongekend. Na zijn transfer van Heerenveen naar Eindhoven groeide hij uit tot steunpilaar van de ploeg van Mark van Bommel. Ook debuteerde Dumfries in Oranje. 

Noussair Mazraoui (Ajax)
Minstens zo spectaculair als de ontwikkeling van Dumfries: de opmars van Mazraoui. Ajax spendeerde grote bedragen aan backs uit Denemarken en Colombia, maar een 21-jarige jongen uit eigen jeugd won de concurrentiestrijd. Extra kwaliteit van de dynamische Mazraoui: belangrijke goals maken. 

Sean Klaiber (FC Utrecht)
Klaiber (24) lijkt na dit seizoen toe aan een stapje hogerop. In Utrecht behoort de sterke rechtsback wekelijks tot de uitblinkers. In aanvallend opzicht weet Klaiber zich te onderscheiden. Afgelopen week gaf hij nog een prima assist tijdens het thuisduel met Ajax. 

Vyacheslav Karavaev (Vitesse)
In januari 2018 maakte de Russische Karavaev de overstap van Sparta Praag naar Arnhem. Bij Vitesse is hij één van de revelaties van het seizoen. Nu al schijnt het grote Zenit Sint-Petersburg een bod voor te bereiden op Karavaev. 

Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle)
Loopwonder Ehizibue is één van de weinige spelers die zich dit seizoen aan de malaise in Zwolle onttrekt. Op de rechterflank blíjft hij maar doordenderen. Ehizibue stond zeventien keer in de basis en leverde drie assists. Ook voor hem lonkt komende zomer een stap naar een grotere club. 

Andere posities

Doelman

Linksback

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie