Onbegrip Kraay jr.: 'Waarom heeft Feyenoord daar geen 3 miljoen voor betaald?'

Onbegrip Kraay jr.: 'Waarom heeft Feyenoord daar geen 3 miljoen voor betaald?'

24-12-2018 23:39
92

Hans Kraay jr. vindt het raar dat Denzel Dumfries en Rick van Drongelen niet bij Feyenoord spelen, terwijl beide spelers op steenworpafstand van De Kuip speelden. Dumfries en Van Drongelen speelden samen bij Sparta, maar de een speelt nu bij PSV en de ander in Duitsland.

Kraay denkt dat Feyenoord beide spelers goed had kunnen gebruiken. "Waarom is daar geen scout naar gaan kijken en zijn ze niet opgepikt voor drie miljoen? Ze hebben het Nederlands elftal gehaald, in het geval van Dumfries", zegt Kraay bij Natafelen op FOX Sports. Dumfries speelt bij het grote Oranje, Van Drongelen bij Jong Oranje. "Dumfries is toch wel vijf klassen beter dan Nieuwkoop? Toen was hij ook al vijf klassen beter dan Nieuwkoop."

Feyenoord staat na zeventien speelronden op een derde plek, maar met twaalf punten achterstand op koploper PSV. De subtop krijgt een compliment van Ronald de Boer. "Ik vind het ontzettend knap dat Heracles daar staat, maar AZ en FC Utrecht verwacht je daar wel. Je verwacht dat ook dat Feyenoord boven deze groep zweeft."

"Je verwacht misschien wel dat Utrecht, AZ en Vitesse meer punten zouden pakken en dat ze het Ajax en PSV ook moeilijker zouden kunnen maken", voegt Arnold Bruggink toe. "Dat is absoluut niet gebeurd. Utrecht - Ajax werd dan maar 1-3, maar het verschil was wel echt heel pijnlijk groot."

Het verschil tussen de top en de subtop is te groot, oordeelt Gertjan Verbeek. "Dat is niet goed. Het is jammer dat een aantal clubs dat in het verleden indruk maakte, nu heel erg teleurstelt. Onder andere FC Groningen en sc Heerenveen. Dat zijn ploegen die weg dreigen te vallen. Dat waren vijf á tien jaar geleden bolwerken. Ze krijgen het steeds moeilijker. Dat is jammer voor het Nederlandse voetbal."