Nijhuis komt met nieuws: supporters vinden weg naar Zeist, VAR beveiligd

Nijhuis komt met nieuws: supporters vinden weg naar Zeist, VAR beveiligd

25-12-2018 08:22 Laatste update: 08:48
91

De VAR wordt voor de rest van het seizoen beveiligd door politie. Scheidsrechter Bas Nijhuis weet dat een aantal supporters naar het VAR-centrum in Zeist is afgereisd, waarna er maatregelen zijn genomen.

Sinds dit seizoen is er bij iedere wedstrijd in de Eredivisie een VAR. De dienstdoende scheidsrechter wordt vanuit Zeist begeleid door een Video Assistant Referee, die op zijn beurt weer bijgestaan wordt door twee anderen. Zij werken in een speciaal centrum vanuit Zeist en communiceren met de scheidsrechter.

"Ik was afgelopen zondag VAR bij ADO Den Haag - Feyenoord", opent Nijhuis bij Veronica Inside. "Dus ik kwam aanrijden, zette m'n auto bij het VAR-centrum en zag ineens de hondenbrigade staan. Het was beveiliging, dus voor de rest van het seizoen worden we beveiligd."

De dreiging is voor de KNVB blijkbaar groot genoeg om politie in te schakelen. "Vroeger was het zo dat de scheidsrechter bij een fout beveiligd moest worden, maar ik zag beveiliging staan bij de VAR. Het is te gek voor woorden dat het moet, maar het blijkt dat er de rest van het seizoen beveiliging is in Zeist. Een aantal supporters heeft de weg gevonden naar het VAR-centrum."

"Ik zat ook te kijken. Ik zette m'n auto op dezelfde plek, maar er stond nu een witte bus. Ik dacht: hè, wat is dat dan? Die man zei: kennelijk zijn hier supporters geweest. Wij zijn hier nu voor de rest van het seizoen. Ik hoop niet dat ze vaker terugkomen, maar er is in ieder geval beveiliging."

Lees ook: Een half jaar VAR: drie extra punten voor Ajax, drie plekken minder voor Willem II