'Barcelona doet niet mee aan veiling Raiola en neemt gas terug voor De Ligt'

'Barcelona doet niet mee aan veiling Raiola en neemt gas terug voor De Ligt'

25-12-2018 08:44 Laatste update: 09:21
89

Het Spaanse Mundo Deportivo voegt een nieuw hoofdstuk toe aan de transfersaga rond Matthijs de Ligt. De krant schrijft dinsdag dat een transfer naar Catalonië een lastig verhaal wordt voor FC Barcelona.

De Ligt gooit de deur naar Barcelona niet dicht en Barcelona laat de interesse in de speler niet varen, opent de krant. Het schijnt voor de Catalanen echter een lastige opgave te worden om de Ajax-captain naar Spanje te halen. Intern worden sportieve en financiële argumenten aangevoerd om duidelijk te maken waarom Barcelona twijfels heeft. Zaakwaarnemer Mino Raiola speelt een grote rol.

Raiola wil De Ligt alleen verkopen aan de club die het meeste geld voor hem biedt, schrijft Mundo Deportivo. Het maakt de Haarlemmer niet uit of dat nou Barcelona, Juventus, Bayern München of Paris Saint-Germain is. De club die de hoogste transfersom en het hoogste salaris wil betalen, krijgt de zegen van Raiola. Barcelona wil niet meedoen aan deze 'veiling', schrijft de krant.

Barcelona schijnt zich nu intern af te vragen of De Ligt een hoger salarisvoorstel moet krijgen dan zijn vriend Frenkie de Jong, die een Spaans voorstel al geaccepteerd heeft. De club wil niet dat er nu al scheve verhoudingen ontstaan tussen de twee. Als De Ligt naar Barcelona gaat, krijgt hij waarschijnlijk een vergelijkbaar salaris als De Jong. De vraag is of Raiola daar akkoord mee zou gaan.

Barcelona twijfelt ook of er nu al zeventig miljoen euro voor beide spelers betaald moet worden. De Jong wordt gezien als basisspeler, maar De Ligt krijgt te maken met Gerard Piqué, die nog een driejarig contract heeft in Catalonië. Als De Ligt naar Barcelona vertrekt en geen basisspeler wordt, is de kans volgens Mundo Deportivo groot dat Raiola problemen gaat maken. Barcelona-trainer Ernesto Valverde moet het nu doen met Pique, Clement Lenglet, Samuel Umtiti, Murillo en Thomas Vermaelen.