Van Hooijdonk: 'Vanaf dag één is hij, als dure aankoop van Ajax, de baas'

Van Hooijdonk: 'Vanaf dag één is hij, als dure aankoop van Ajax, de baas'

25-12-2018 08:58
87

Kees Jansma, Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen delen een groot compliment uit aan Hakim Ziyech, die Ajax het afgelopen halfjaar meerdere keren op sleeptouw heeft genomen. Ziyech heeft op meerdere vlakken stappen gezet, merkt Jansma op.

"Ik heb in het begin enige twijfel gehad over Ziyech, maar zijn spel raakt mij zeer", vertelt de presentator aan de NOS. "Het gaat lang niet altijd goed, maar z'n houding en inzet zijn aanzienlijk verbeterd. Die sublieme pass bijvoorbeeld. Ik vind Ziyech van de aanstaande buitencategorie, maar ik vind ook dat hij het tegen Real Madrid echt moet laten zien."

Van Hooijdonk is positief, maar benoemt ook de inbreng van een andere uitblinker: Dusan Tadic. "Vanaf dag één is hij, als dure aankoop, de baas. In een half jaar tijd heeft hij eigenlijk alleen maar goede dingen gedaan. Hij neemt initiatief, maakt goals, geeft assists, is niet egoïstisch en presenteert zich binnen en buiten het veld fantastisch. Hij weet hoe het is om in de top te spelen. Van zo'n jongen leerde je vroeger het vak als jonge jongen in de Eredivisie."

Vermeulen vult Van Hooijdonk aan. "Tadic is voor mij de personificatie van dit Ajax, waar talent en mentaliteit een keer samengaan. Vroeger was het vaak heel talentvol, maar labiel. Nu niet meer. En daarin speelt Tadic volgens mij een heel grote rol. Hij leunt niet op zijn kwaliteiten, maar werkt keihard en heeft een klein ego. Daardoor kan hij echt met het team bezig zijn. Een superprof en daardoor een voorbeeld."