Cruijff waarschuwt Barça: 'Bidden dat Messi speelt tot benen helemaal leeg zijn'

Cruijff waarschuwt Barça: 'Bidden dat Messi speelt tot benen helemaal leeg zijn'

25-12-2018 10:50
40

Jordi Cruijff vindt dat FC Barcelona de vormcrisis van aartsrivaal Real Madrid als een waarschuwing moet zien. De oud-speler van de Catalanen wil nog niet denken aan de dag waarop Lionel Messi stopt.

"Als Madrid het lastig heeft, is er bij Barcelona eerder het gevoel dat het goed gaat", stelt Cruijff in gesprek met Sport. "Er wordt in Camp Nou met aankopen gewerkt aan een generatiewissel. Er is tijd nodig. Jonge spelers kunnen fouten maken, maar dertigers horen constant te zijn. De club heeft het goed gedaan, wetende dat de concurrentie op de transfermarkt gigantisch is."

Cruijff gaf vorige maand al aan dat Cristiano Ronaldo 'de paraplu' was van Real Madrid. "Ieder team heeft een buitengewone speler nodig en Messi vertolkt die rol al jaren bij Barcelona. Ik denk liever nog niet aan de periode na Messi. Laten we bidden dat hij blijft spelen tot zijn benen helemaal leeg zijn. Wat nu bij Real gebeurt, is een waarschuwing voor Barcelona."

"De spelers van Madrid kunnen nog steeds geweldig spelen, maar in het voetbal heb je een speler nodig die je zelfs bij een 2-0 achterstand nog altijd het geloof geeft dat je kunt winnen", verklaart Cruijff. "Dat is zo met Messi. Het is veel meer dan zijn spel alleen, het is de hoop die hij geeft."