Scout tipt Hendrix en Locadia bij dezelfde club: 'Ongeveer acht á tien miljoen'

Scout tipt Hendrix en Locadia bij dezelfde club: 'Ongeveer acht á tien miljoen'

25-12-2018 15:59
64

Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia passen uitstekend bij Fiorentina. Dat is de mening van Fabrizio Bertuzzi. Bertuzzi is een scout in Italië die drie jaar lang de rechterhand is geweest van Pantaleo Corvino, technisch directeur van Fiorentina.

Bertuzzi hoopt dat Corvino iets met zijn advies doet. "De speler die ik adviseer is Jürgen Locadia, een speler van Brighton & Hove Albion, die nog niet veel heeft laten zien in Engeland", zegt Bertuzzi tegen FirenzeViola. "Locadia is een fysiek sterke en beweeglijke centrumspits met veel techniek. Hij zou ook niet veel kosten."

Bertuzzi ziet ook graag PSV'er Hendrix bij Fiorentina. "Een ideale speler voor Fiorentina. Hij is een regisseur met een goed linkerbeen. Hij kan afgemeten lange ballen geven. De kosten zijn ongeveer acht á tien miljoen euro. Als je de Champions League in wilt heb je dat soort spelers nodig."

Locadia en Hendrix speelden jarenlang samen bij PSV. Locadia maakte deze zomer de overstap naar de Premier League, maar bij Brighton komt hij amper aan de bak.