Overmars hoopt dat duo terugkeert naar Ajax: 'Er is zeker contact, ja'

Overmars hoopt dat duo terugkeert naar Ajax: 'Er is zeker contact, ja'

Gepubliceerd: dinsdag 25 december 2018 om 16:09di 25-12-2018 om 16:09

Laatste update: dinsdag 25 december 2018 om 16:48di 25-12-2018 om 16:48

Marc Overmars geeft toe dat hij regelmatig contact heeft met oud-spelers van Ajax. De directeur spelersbeleid laat de namen van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vallen en hoopt dat ze uiteindelijk terugkeren in Amsterdam.

In een uitgebreid interview met Ajax TV blikt Overmars terug op de eerste seizoenshelft. Ajax betaalde veel geld voor ervaren spelers als Daley Blind en Dusan Tadic. Mede door de miljoenenopbrengsten uit de Champions League heeft de club de forse investeringen al terugverdiend. "We hadden Blind weken eerder in huis kunnen hebben en hebben misschien meer betaald, maar het gaat niet zozeer om het bedrag als je kijkt waar we nu staan. Die twee spelers hebben alles al terugverdiend."

"Je moet ook een beetje geluk hebben. Daley was 28 toen hij terugkwam bij Ajax", gaat Overmars verder. "Normaal gesproken komt dat soort spelers een paar jaar later. Nu is hij in de kracht van zijn leven. Natuurlijk hebben we hem een prima contract aangeboden, dat geldt ook voor Tadic. Die was een jaar ouder."

Ajax maakte gretig gebruik van de wens van Tadic. "Hij wilde graag Champions League. Bij de club waar hij zat ging dat niet lukken (Southampton, red.), maar bij ons wel. Dat zo'n speler de drive heeft om er nog wat uit te persen in de laatste paar jaar. Ik hoop dat we nog zo iemand toe kunnen voegen."

Overmars noemt vervolgens twee andere oud-spelers. "Ik lees vaak dat Vertonghen en Alderweireld terugwillen. Ik heb graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig zijn naar succes. Of er contact is en ze al hebben toegezegd? Dat (contact, red.) gebeurt zeker, ja. Ze hebben nog niets toegezegd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws