FC Den Bosch 'helemaal losgeslagen': 'Bezig met NEC-spits, Braziliaan én Georgiër'

FC Den Bosch 'helemaal losgeslagen': 'Bezig met NEC-spits, Braziliaan én Georgiër'

25-12-2018 17:35 Laatste update: 18:01
124

FC Den Bosch sloot de eerste seizoenshelft af als winterkampioen in de Keuken Kampioen Divisie, maar wil nóg meer. Volgens Veronica Inside-analist Johan Derksen zijn de Brabanders zowel in eigen land als over de grens op zoek naar winterse versterkingen.

De Brabanders zijn onder leiding van eigenaar Kakhi Jordania 'helemaal losgeslagen', vertelde Derksen maandagavond bij Veronica Inside. "Ze zijn nu met Sven Braken bezig, de spits van NEC. En ze hebben een jongen uit Brazilië gehaald voor 1,7 miljoen. Ze willen echt verder." Derksen maakte in een eerdere uitzending van VI al melding van een peperdure Braziliaan, waar Jordania 'mee bezig was'. Of de analist maandagavond op dezelfde speler doelde, is vooralsnog niet duidelijk.

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie lijkt bovendien nadrukkelijk bezig met scouten in Oost-Europa. Fansite FCDBFans berichtte eerder deze week, op basis van berichtgeving uit Estland, dat FC Den Bosch interesse heeft in de 28-jarige spelmaker Zakaria Beglarishvili, een eenmalig Georgisch international die uitkomt voor het Estse Flora Talinn. Beglarishvili zou in Noord-Brabant herenigd kunnen worden met oud-ploeggenoot Rauno Sappinen, die afgelopen zomer al overkwam uit Estland.