Verhoeven van voetbalvelden naar speeltuin: 'Ongeveer zeven dagen per week'

Verhoeven van voetbalvelden naar speeltuin: 'Ongeveer zeven dagen per week'

25-12-2018 19:40
67

Voormalig cultdoelman Jeroen Verhoeven beëindigde een jaar geleden zijn carrière en is direct uit het voetbalwereldje gestapt. De 38-jarige Noord-Hollander is tegenwoordig in een indoor speeltuin te Soesterberg te vinden.

Deze speeltuin biedt jongeren de gelegenheid om begeleid te werken, onder toeziend oog van Verhoeven. "Ik ben er op dit moment ongeveer zeven dagen per week", vertelt de ex-keeper van onder meer FC Volendam, Ajax en FC Utrecht aan NH Nieuws. Verhoeven heeft een behoorlijke omschakeling moeten maken in vergelijking met zijn tijd als profvoetballer. "Het is wel heel erg leuk en het geeft veel voldoening."

De voormalig doelman wordt nog regelmatig herkend. "Ik word wel veel herkend, maar dat heb je als je twee meter bent en een behoorlijk postuur hebt." Vanwege dat postuur werd er in de Nederlandse stadions vaak 'pizza' geroepen wanneer hij een doeltrap nam. Verhoeven zit daar echter niet mee. "Ik vond het wel ludiek. Kijk, ze hebben mij nooit uitgescholden of mijn moeder slechte dingen toegewenst. Het heeft me mijn hele carrière achtervolgd en ik heb altijd gezegd: maak er iets positiefs van."