Weghorst over opvallend Oranje-moment: 'Supertrots om Nederlander te zijn'

Weghorst over opvallend Oranje-moment: 'Supertrots om Nederlander te zijn'

26-12-2018 08:35
22

Voor Wout Weghorst is 2018 een jaar om nooit te vergeten. De 26-jarige spits van VfL Wolfsburg maakte zijn debuut in het Nederlands elftal en werd voor de eerste keer vader.

"Dit zal altijd mijn meest bijzondere jaar blijven. Ik heb veel dingen meegemaakt die je maar één keer kunt meemaken", vertelt Weghorst aan de NOS. Zo werd hij voor de eerste keer opgeroepen voor Oranje. Als reserve zong Weghorst het Wilhelmus uit volle borst mee voorafgaand aan de oefeninterland met Italië. Het zorgde voor opschudding: bijna het hele land had een mening.

"Natuurlijk krijg je dat mee", laat de oud-spits van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ weten. "Ik werd nog door een radiostation gebeld of ik daar iets over wilde zeggen, maar voor mij is dat heel normaal. Op het moment dat het volkslied klinkt, voelt het supergaaf. Ik ben supertrots om Nederlander te zijn."

"Ik heb een weg afgelegd die niet altijd de eenvoudigste was", vervolgt Weghorst. "En al die tijd had ik voor mezelf één grote droom: Oranje. Op het moment dat je daar dan staat, besef je dat je daar al die jaren hard voor hebt gewerkt. Dan ben je gek als je daar niet trots op bent en van geniet."

Het was een van de hoogtepunten van zijn jaar. "De geboorte van mijn dochter staat natuurlijk op één. Maar sportief gezien is mijn debuut, tegen Engeland in Amsterdam, mijn hoogtepunt. Je krijgt dan twee shirts. Ik heb er eentje geruild met Jamie Vardy. De ander heb ik gehouden en krijgt een mooi plekje."