Oranje herrijst in 2018: 'Vanaf dat moment is Oranje beter gaan voetballen'

Oranje herrijst in 2018: 'Vanaf dat moment is Oranje beter gaan voetballen'

26-12-2018 14:47
30

Pierre van Hooijdonk denkt dat er drie factoren aan te wijzen zijn die de wederopstanding van Oranje hebben veroorzaakt. De analist van de NOS wijst daarbij op Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Memphis Depay.

Van Hooijdonk ziet het inbrengen van Frenkie de Jong als de belangrijkste factor voor het succes van het Nederlands elftal. "Vanaf dat moment is Nederland echt structureel beter gaan voetballen", zegt Van Hooijdonk tegen de NOS. "Door zijn invloed in de opbouw, het kunnen wegdraaien met een man in de rug, echt de baas zijn over de bal. Een moderne spelverdeler. Hij helpt het team enorm."

"Virgil van Dijk bovenaan zetten in de hiërarchie is ook een factor", vervolgt Van Hooijdonk. "Koeman heeft de juiste keuze gemaakt door hem aanvoerder te maken. Hij is echt een leider. Een goede gast die veel warmte uitstraalt, iemand met wie het Nederlandse publiek zich makkelijk kan identificeren."

De andere invulling van de spitspositie speelt volgens de 49-jarige ex-international ook een belangrijke rol. "Waar we liepen te klooien met de spitspositie is Koeman met Memphis in de spits begonnen. Dat pakte heel goed uit. Een iets vrijere rol. Hij doet het heel erg goed en het elftal profiteert daarvan."